EdTech Incubator 2022


Dit is het programma waarin je mee wilt doen als:

–  je medewerker of student bent van Inholland of Fontys, én
– een idee hebt voor onderwijsinnovatie, én
– dit verder wilt brengen tot een prototype met kans op daadwerkelijk ontwikkelen!

Meld je aan, want wij gaan met jou aan de slag in onze 3 daagse EdTech Incubator!

Heb jij een innovatief idee hoe je met het inzet van technologische toepassingen voor het onderwijs het leren en onderwijzen op afstand en op locatie nog beter, flexibeler, inspirerender  en/of makkelijker kunt maken?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Technologie speelt een steeds grotere rol in het leren bijvoorbeeld met mobiele apps, online leeromgevingen, virtual reality, streaming video, data-analyse en samenwerkingsomgevingen.

Inholland en Fontys willen samen met studenten en docenten een stimulans geven aan de toepassing van digitale technologie in het onderwijs. Dat doen we onder meer door het organiseren van de EdTech Incubator 2022.

In het programma brengen we nieuwe ideeën en initiatieven een stap verder.

We brengen de bedenkers in contact met professionals die o.a. kunnen helpen in het ontwikkelen van waardeproposities (hoe kom je tot een overtuigend voorstel?) en opstellen van businesscases (hoe maak je je voorstel levensvatbaar?).

Voor de meest kansrijke ideeën en initiatieven zetten we ons netwerk binnen en buiten de hogeschool in om daadwerkelijke realisatie mogelijk te maken.

Bij het voltooien van het gehele programma ontvang je een EduBadge.

Wanneer en wat?
16 mei 13:00-16.30 uur
Business model canvas & Waardepropositie

Je start vandaag direct met het invullen van het business model canvas voor overzicht en quickscan voor jouw business idee. Het is een trigger om direct over alle aspecten van een onderneming na te denken.

Doet jouw dienst hetgeen waar jouw klanten op zit te wachten?
Je gaat dit testen en stelt een experiment op.  Zo kom je er direct achter op welke punten je jouw product of dienst nog moet bijschaven.

18 mei 13:00-16.30 uur
Waardepropositie & validatie

We gaan in op validatie van je product en experimenten ontwerpen om aannames te testen (inclusief het begrijpen van goede interview vragen, het bepalen van wanneer aannames gevalideerd/ingevalideerd zijn).

20 mei 13:00-16.30 uur
It’s all about the money! Financieel plan

Tijdens deze sessie word je geholpen met het doorrekenen van de kosten en opbrengsten. Wat is jouw idee waard? Wat zijn financieringsmogelijkheden? Waar moet je allemaal aan denken? Na vandaag weet je wat jouw kansen zijn.

Wat levert het je op?
– Je ontvangt na deelname en Edubadge, een digitaal certificaat als bewijs voor jouw opgedane kennis
– Je netwerk is na afloop uitgebreid met zinvolle en interessante contacten
– Na het meedoen ben je ready om je eigen start up te beginnen of je al bestaande start up naar een hoger niveau te tillen
– Voor de meest kansrijke plannen zetten Inholland en Fontys zich in om het plan daadwerkelijk te realiseren.

Meld je nu hier aan!

Datum

mei 16 2022 - mei 20 2022

Tijd

13:00 - 16:30

Kosten

Gratis

Locatie

SUCH
Haarlem
QR Code