Start Up Programma – EdTech

In zeer korte tijd is ons onderwijs anders georganiseerd.
Technologische oplossingen vlogen ons om de oren. Maar we zijn er nog niet!

Heb jij een innovatief idee hoe je met het inzet van technologische toepassingen voor het onderwijs het leren en onderwijzen op afstand en op locatie nog beter, flexibeler, inspirerender  en/of makkelijker kunt maken?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Technologie speelt een steeds grotere rol in het leren bijvoorbeeld met mobiele apps, online leeromgevingen, virtual reality, streaming video, data-analyse en samenwerkingsomgevingen.

Inholland wil samen met studenten en docenten een stimulans geven aan de toepassing van digitale technologie in het onderwijs. Dat doen we onder meer door het organiseren van het Start Up Programma met als thema: EdTech (Educatieve Technologie).

In het Start Up Programma van 5 weken brengen we nieuwe ideeën en initiatieven een stap verder.

We brengen de bedenkers in contact met professionals die o.a. kunnen helpen in het ontwikkelen van waardeproposities (hoe kom je tot een overtuigend voorstel?) en opstellen van businesscases (hoe maak je je voorstel levensvatbaar?).

Voor de meest kansrijke ideeën en initiatieven zetten we ons netwerk binnen en buiten de hogeschool in om daadwerkelijke realisatie mogelijk te maken.

Heb jij een innovatief idee hoe je het leren en/of doceren in het onderwijs met behulp van technologie (nog) inspirerender, effectiever, flexibeler of handiger kunt maken, schrijf je dan nu in.

Wanneer en wat?
11 mei van 15.00 – 18.00u –  Kennismaking & Business model canvas
Je leert elkaar kennen en je wordt meegenomen in de inhoud van het komende programma. Je start vandaag direct Invullen canvas voor overzicht en quickscan business idee. Trigger om direct over alle aspecten van een onderneming na te denken.

18 mei van 15.00 – 18.00u – Marketing & sales
Opstellen van marketingplan en sales. Hoe ga je jouw product of dienst in de markt zetten. Welke kanalen gebruik je waarvoor en hoe verkoop je dit? Wat zijn jouw USP’s en hoe voer je een verkoopgesprek? Je leert het tijdens deze sessie.

25 mei van 15.00 – 18.00u –  Waardepropositie & testfase
Doet jouw dienst hetgeen waar jouw klanten op zit te wachten?
Je gaat testen en stelt een experiment op.  Zo kom je er direct achter op welke punten je jouw product of dienst nog moet bijschaven.

1 juni van 15.00 – 18.00u – Financieel plan
Tijdens deze sessie word je geholpen met het doorrekenen van de kosten en opbrengsten. Wat is jouw idee waard? Wat zijn financieringsmogelijkheden? Waar moet je allemaal aan denken? Na vandaag weet je wat jouw kansen zijn.

8 juni van 15.00 – 18.00u – Storytelling & pitch
Wat vertel je? Hoe vertel je dit? Hoe ziet een perfecte pitch in elkaar?
Na deze sessie heb je alle tools om jouw start up te presenteren in een strakke pitch!

15 juni van 16.00 – 17.30u – Dragons’ Den
Vandaag presenteert iedereen zijn/haar start up voor een serieuze jury. Hierna zal blijken wat het aanwezige netwerk voor jouw idee gaat betekenen!

Wat levert het je op?
– Je netwerk is na afloop uitgebreid met zinvolle en interessante contacten.
– Na het meedoen ben je ready om je eigen start up te beginnen of je al bestaande start up naar een hoger niveau te tillen
– Voor de meest kansrijke plannen zet de Hogeschool zich in om het plan daadwerkelijk te realiseren.

Meld je nu hier aan!

Datum

mei 11 2021 - jun 15 2021

Tijd

15:00 - 18:00

Kosten

Gratis

Locatie

SUCH
Haarlem
QR Code